UČINKOVITO DELOVANJE

Jet Towel izpodrine vodo z rok na podoben način kot brisalec stekel, ki potisne vodo s stekla, ko ga potegnemo čez površino. Z Jet Towel sistemom si hitro in higienično osušimo roke, ne bo več potrebno brisanje rok v hlače ali čakanje v vrsti za sušenje.

Sušilec rok deluje z 58dB na najmanjši in z 61dB na najvišji hitrosti izpiha in je tako najtišji sušilec rok visoke hitrosti na trgu. Nova močnejša šoba, nameščena z napredno jet-stream tehnologijo nadzora, ki so jo razvili pri Mitsubishi Electric, rešuje problem medsebojne motnje hrupa med zračnima izpihoma.

Stranke lahko izberejo optimalno moč oz. hitrost izpiha zraka tako, da ustreza njihovim individualnim potrebam glede na lokacijo inštalacije.

Jet Towel izpodrine vodo z rok na podoben način kot brisalec stekel, ki potisne vodo s stekla, ko ga potegnemo čez površino. Z Jet Towel sistemom si hitro in higienično osušimo roke, ne bo več potrebno brisanje rok v hlače ali čakanje v vrsti za sušenje.

Nova zasnova izpiha zraka iz dveh šob v vodoravnih linijah omogoča udobno in hitro sušenje.

MODEL Hitrost izpiha (m/s) Glasnost (dB)
Model z grelcem – Visoka Hitrost Približno 106 Približno 61
Model z grelcem – Standardna Hitrost Približno 98 Približno 58

 
Hiter, 9 sekundni čas sušenja predstavlja četrtino časa, ki ga porabimo za sušenje z uporabo klasičnega sušilca s toplim izpihom, prav tako pa je hitrejši od ostalih modelov hitrih sušilcev.

Hitrost sušenja sorazmerna pretoku zraka in volumnu. Z visokim zračnim volumnom (3,6m3/min), Jet Towel omogoča hitro sušenje, medtem ko je izpih zraka še vedno nežen in udoben (98m/s). Vstavljanje rok med vodoravne izpihe je enostavno in ne predstavlja nevarnosti niti za naše male uporabnike – otroke.

 


 

UDOBJE

Prijeten topel zrak

Model z grelcem v izpihe pošilja topel zrak in s tem še pospeši proces sušenja rok. Temperatura zraka je nastavljena na prijetnih 35 stopinj. Različica z grelcem je primerna za okolja z nižjimi temperaturami in v zimskih mesecih, pri čemer se da grelec izklopiti v časih, ko ta ni potreben…

Ergonomska oblika

Tanek dizajn združuje obliko in funkcijo. Sprednja stran je pod rahlim kotom nagnjena proti uporabniku, da omogoči naravno in udobno držo pri uporabi. Odprte stranice omogočajo lažji dostop do odprtine za sušenje. Pri razvoju so veliko časa namenili prilagajanju dizajna modela tako, da so nastavili zračne izpihe in senzorje za vklop v pravilnih legah, ki preprečujejo, da bi se kapljice vode razpršile proti uporabniku.

Svež in suh zrak

Napreden dizajn omogoča da je pretok zraka vedno svež in suh. Odprtine za izpih zraka so izolirane od delov naprave, ki so v stiku z vodo, zato je ob vsaki uporabi naprave izpihan zrak svež in suh, kar omogoča sušenje rok z maksimalno hitrostjo in udobjem.

Varno za uporabo

Zaradi posebnih šob, ima sušilec Jet Towel velik pretok zraka in ne visoke hitrosti zraka. Tako je naprava popolnoma varna za uporabo tudi pri otrocih, ki imajo bolj občutljive roke, saj je izpih zelo nežen. Odprtina za sušenje omogoča dovolj prostora za vstavljanje rok, stranske odprtine pa enostavno vstavljanje rok iz strani.

Varno za otroke

Klasični sušilci rok so lahko nepriljubljeni za uporabo pri otrocih. Glasnost naprave jih straši in povzroča neudobje, zato jo ne radi uporabljajo.

Naprava Jet Towel je tiha pri svojih 58-61 dB, kar je enakovredno glasnosti pogovora. Lep dizajn ter opremljenost z modrimi osvetlitvami predstavlja zanimivost za otroke in jih spodbuja k uporabi in s tem k navadam za boljšo higieno.

 


 

OKOLJU PRIJAZNO

Higienski

Pri Jet Towel sušilcu nič ne zamenjujemo ali dopolnjujemo (za razliko od uporabe papirnatih brisačk), prav tako pa je okolje vedno čisto, saj se koši za smeti ne polnijo z uporabljenimi brisačkami. Kopalnica bo vedno čista in urejena. Odprtina za sušenje je narejena iz odpornega materiala, ki ga lahko čistimo s standardnimi čistili na bazi alkohola. Deli naprave, ki so v kontaktu z vodo (odprtina za sušenje, zbiralnik vode in odtočna cev) so prevlečeni z antimikrobno zmesjo. Naprava je zasnovana tako, da omogoča najboljšo možno higieno in čistočo.

Upravljanje brez dotika

Ko so roke pravilno vstavljene v sušilec rok, senzorji samodejno vklopijo izpih zraka. Ko umaknete roke iz odprtine za sušenje, se izpih avtomatsko ustavi. Upravljanje naprave brez dotika je omogoča popolno higieno.

Anti-mikrobna zmes

Mitsubishi uporablja silver ion tehnologijo za antimikrobno in antibakterijsko delovanje. Vsi deli naprave, ki so v stiku z vodo so prevlečeni z antimikrobno zmesjo. Spodnje slike prikazujejo delovanje zmesi ob kontaktu z vodo.

Po 24 urah gojenja kultur s kontaktno metodo v laboratorjih Mitsubishi Electric.

susilec-rok-kultura-bakterij

Srebrni ioni se pritrdijo na celično steno bakterije in s tem ustavljajo sintezo beljakovin in drugih procesov za rast in razmnoževanje bakterij.

Zbiralnik vode

V zbiralniku se nabere voda, ki jo sušilec izpiha iz rok, tla in površine v bližini pa ostanejo čiste in suhe. Praznjenje je enostavno, saj zbiralni predal le izvlečemo, izpraznimo, in vstavimo nazaj na svoje mesto. Prednost takega sistema pred sistemi, ki odvečno vodo z izhlapevanjem vrnejo nazaj v prostor je predvsem v higieni, saj vlaga v kopalnici povzroča rast bakterij in plesni, ki povzročajo neprijetne vonjave in so zdravju škodljive.

Filter

Jet Towel ima tudi zračni filter, ki ga preprosto vzdržujemo. V nasprotju z drugimi podobnimi napravami, ki se velikokrat mašijo in tako ustvarjajo idealno okolje za rast bakterij, Jet Towel filter to preprečuje. Površine, ki so odporne na čistila na alkoholni bazi še dodatno omogočajo večjo čistočo naprave.

Neodvisen izpuh zraka

Napreden dizajn omogoča da je izpih zraka vedno svež in suh. Ko vstavimo roke, se vključita paralelna izpiha zraka na obeh straneh naprave in osušita roke z maksimalno hitrostjo in udobjem.

 


 

ZNIŽANJE STROŠKOV

Nizka poraba energije

Z več kot 90% prihrankom energije je Mitsubishi Jet Towel sušilec rok ena izmed najbolj varčnih naprav za sušenje rok na trgu. Jet Towel naprava je ena izmed najbolj varčnih rešitev za sušenje rok na trgu. Porabi le 550W v primerjavi z 2400W, kar je le majhen del porabe klasičnih sušilcev in približno pol manj kot sušilci, ki so podobno zasnovani. Naprava je okolju prijazna, saj prihrani do 80% energije in zmanjšuje CO2 emisije za 50%. Ni dvoma, da vam sušilec rok Jet Towel pomaga varčevati z denarjem, energijo in zmanjšuje vaš prispevek dioksida v okolju.

Ekonomičen

prihrankiDenar, ki ga porabite za sušenje enega para rok s papirnatimi brisačkami, bi lahko osušil 100 parov rok z napravo Jet Towel. Po instalaciji imate z napravo manj stroškov kot s papirnatimi ali navadnimi brisačami. Prav tako je 550W motor (porabi več kot polovico manj kot konkurenčni) ključen pri znatnem zmanjšanju stroškov energije.

Avtomatski vklop/izklop

Jet Towel se avtomatsko vklopi in izklopi, s čimer se izognemo nepotrebnem delovanju. Ko roke vstavimo v odprtino za sušenje, spodnji senzor zazna premik in vklopi izpih zraka. Ko roke umaknemo, sprožimo zgornji senzor, ki izpih zraka avtomatsko izklopi. V vsakem primeru pa se izpih izklopi po 30 sekundah, ne glede na to ali ste umaknili roke iz odprtine za sušenje ali ne.

Dolga življenjska doba

Jet Towel je enostaven za čiščenje in vzdrževanje. Odprtina za sušenje rok je izdelana iz kakovostnih in trpežnih materialov, ki so odporni za čistila na alkoholni osnovi in je tako primerna za dezinfekcijo. Površine, ki so v pogostem kontaktu z vodo (odprtina za sušenje, zbiralnik vode in odtočna cev) so obdelane z antimikrobno zmesjo, v napravi pa je tudi vzdržljiv brezkrtačni DC motor, kar zagotavlja dolgo dobo delovanja z minimalnim vzdrževanjem.

Prihranki energije: destva

V današnjih časih ni večjega izziva in cilja proizvajalca, kot ustvariti čim bolj varčno in okolju prijazno napravo. Ko se odločite montirati Jet Towel sušilec, se poleg vidnih prednosti kot so prihranki, odločite tudi za manjše onesnaževanje okolja s CO2, manjšo porabo naravnih surovin in pripomorete k čistejšem okolju. Seštevek je velik. Hvala, ker ste odgovorni do okolja.

Primer:

Če je podjetje umeščeno v 10 nadstropni poslovni stavbi… Porabi 320,000 papirnatih brisačk na mesec, pridela 770 kilogramov odpadnega papirja…
Kar je enakovredno porabi 16 dreves na mesec, ali 192 na leto. (Izračun upošteva da je drevo visoko 8m, premera 14cm – takšno drevo lahko predelajo v 20,000 brisačk debeline 0.088mm.)

Če bi naložili odpadni papir na kup, bi ta dosegel 28 metrov na mesec ali 336 metrov na leto, kar je približna višina 80 nadstropne stavbe.

Gledano v smislu ogljikovega dioksida, Jet Towel porabi 550W, v primerjavi z 2400W, ki jih porabi klasičen sušilec. Po grobi oceni, bi ta zmanjšana poraba pomenila 1300kg manj CO2 na leto, kar je enakovredno 8 letnem delovanju pralnega stroja.

 


 

ENOSTAVNO VZDRŽEVANJE

  • Vzdrževanje in čiščenje je enostavno v skladu s priloženimi navodili.
  • Edina zahteva za vzdrževalna dela je čiščenje zračnih filtrov in odstranjevanje vode – kapljic iz rezervoarja.
  • Prihranek na času in denarju; saj odpade dnevno obnavljanje zalog papirnatih brisač, odlaganje odpadkov, papirja.
vzdrzevanje-susilec-rok-mitsubishi-electric
susilec-rok-enostavno-vzdrezanje